Tæt kamp mod Paraguay

Grønland skal i placeringskampene møde Iran på onsdag. En ellers tæt kamp mod Paraguay endte med stillingen 21-19.

Grønland fik en forrygende start i kampen mod Paraguay, og kom to mål foran meget hurtigt. Her tegnede det sig til, at Grønland kunne hente sine første point i VM i håndbold.

I løbet af de første ti minutter var stillingen 4-2 til Grønland, hvor landsholdet helt fra starten overtog banen.

Der skulle gå 15 minutter i den første halvleg, før Paraguay kom foran med 5-4.

Med en spiller på udvisning i to minutter ad to omgange koster det to mål for Grønland, hvor landsholdet mister pusten. Ved 23 minutter ender på 9-5 til Paraguay.

Trods modgang fortsatte kampen tæt, hvor Grønland halede ind på Paraguay, der gang på gang begik småfejl til stor fordel for landsholdet.

En spændende første halvleg endte med et resultat på 11-9 til Paraguay.

Spænding til det sidste

Begge hold havde ved kampens start endnu ikke vundet ved verdensmesterskaberne i håndbold i denne omgang. Paraguay fandt under pausen styrken, og ad flere omgange fandt spillerne små åbninger i forsvaret og scorede.

Grønland kæmpede dog videre og halede endnu engang ind på modstanderne.

Med kun fem minutter tilbage af kampen stod der 18-17 til Paraguay, mens landsholdets forsvar styrkedes løbende. Herfra blev det til en tæt kamp mod slutningen af kampen.

Kampen endte 21-19 til Paraguay. Grønland skal dermed møde Iran til placeringskampene på onsdag, hvor kampens vinder bliver nr. 31 i VM i håndbold.

Ivalu Bjerge blev valgt som kampens spiller.