Bronzemedaljer og revanche til Grønland

Håndboldlandsholdsspillerne gjorde arbejdet færdigt i Mexico og sikrede sig velfortjente bronzemedaljer efter en sejr over USA.

All Star holdet med Minik Dahl Høegh og Milan Olsen.

Nederlaget lørdag aften til netop USA betød, at finalen i Den Olympiske By i Mexico City om den eftertragtede plads ved de kommende verdensmesterskaber blev et opgør uden Grønlands deltagelse.

Bronzekampen var en gentagelse af den sidste kamp i gruppespillet blot med den store forskel, at det i finalekampen var de grønlandske spillere, der kunne juble, og ikke spillerne fra USA som dagen i forvejen.

Spændende kamp

Det var ikke til at se på de grønlandske spillere, at det var sjette kamp på en uge. Det skjulte de godt. De var fra kampens begyndelse indstillet på, at nederlaget dagen i forvejen, som betød, at Grønland ikke kom i finalen, skule hævnes.

Minik Dahl Høegh med medalje og pokaler.

I 1. halvleg var Grønland på et tidspunkt foran med fire mål, og kunne gå til pause med en føring på tre mål 15-12.

21-16 til Grønland blev det i 2. halvleg, inden USA kom tilbage i kampen og udlignede til 22-22. Vi blev vidner til en spændende afslutning, hvor USA flere gange kun var bagefter med et enkelt mål. I de sidste minutter lykkedes det dog at få nedkæmpet USA. 29-24 stod der på måltavlen, da de to dommere fløjtede kampen af.

Jublen var naturligvis stor, da sejren var hjemme. Der var mange flotte aktioner og mange dramatiske episoder i løbet af de to gange 30 minutter, hvor alle bød ind med, hvad de kunne. Ikke mindst målmand Isak Olsens mange flotte redninger var en af de store årsager til Grønlands sejr.

Stor hæder

Som det hører sig til, så er der altid i forbindelse med medaljeoverrækkelserne ved store håndboldstævner en kåring af et All Star-holde. De bedste spillere på hver enkelt plads. På holdet i Mexico City blev der plads til to grønlandske spillere:

Minik Dahl Høegh som bedste venstre back og Milan Olsen som bedste stregspiller. Minik Dahl Høegh fik en pokal mere, da han blev turneringens topscorer.