GOG i gruppespil i stor europæisk turnering

Vild jubel da GOG lørdag eftermiddag sikrede sig adgang til videre deltagelse i EHF Cuppen.

Tak for opbakningen til "det gule hjørne"
Jakob Larsen styrede med sikker hånd GOGs spil. Her med Torsten Laen og til venstre Mark Strandgaard.
Landsholdets målmand Frank Mikkelsen spillede påny en god kamp
GOGs norske stregspiller Henrik Jacobsen i en fornem aktion
Alingås HKs assistenttræner Karen Brødsgaard.
Landsholdets målmand Frank Mikkelsen spillede påny en god kamp Foto Knud Fl. LarsenGOGs norske stregspiller Henrik Jacobsen i en fornem aktion Foto Knud Fl. LarsenAlingås HKs assistenttræner Karen Brødsgaard. Foto Knud Fl. LarsenTak for opbakningen til "det gule hjørne" Foto Knud Fl. LarsenJakob Larsen styrede med sikker hånd GOGs spil. Her med Torsten Laen og til venstre Mark Strandgaard. Foto Knud Fl. LarsenLandsholdets målmand Frank Mikkelsen spillede påny en god kamp Foto Knud Fl. LarsenGOGs norske stregspiller Henrik Jacobsen i en fornem aktion Foto Knud Fl. LarsenAlingås HKs assistenttræner Karen Brødsgaard. Foto Knud Fl. LarsenTak for opbakningen til "det gule hjørne" Foto Knud Fl. LarsenJakob Larsen styrede med sikker hånd GOGs spil. Her med Torsten Laen og til venstre Mark Strandgaard. Foto Knud Fl. LarsenLandsholdets målmand Frank Mikkelsen spillede påny en god kamp Foto Knud Fl. Larsen

GOG tabte for en uge siden det først opgør på udebane til svenske Alingås HK i kvalifikationskampen om at træde ind i den store europæiske turnering EHF Cuppens gruppespil. Svenskerne vandt med tre overskydende mål 29-26.

Ville GOG videre til de spændende kampe mod stærke europæiske modstandere var opgaven klar: Fynboerne skulle vinde med fire mål.

LÆS: Jakob Larsen og GOG stopper samarbejdet efter denne sæson

GOG på hælene i 1. halvleg
Det var de blåblusede svenskere og ikke mindste deres 45 medrejsende tilskuere, der havde mest at glæde sig over i 1. halvleg. GOG kæmpede og kæmpede og brændte og brændte.

Både fløjene og bagspillerne kæmpede med at få sigtekornene bedre indstillet. Efter 13 minutter 3-5. 13 minutter og kun tre mål. Det var ikke godt nok.

Jakob Larsen tog sin første timeout. Der skulle ske noget andet og det gjorde der. 7-7, 8-8, 9-9 inden svenskerne før pausen igen trak fra til pausestilling 10-13.

LÆS: GOG snupper tredje sejr på stribe

2. halvleg
Det så bedre ud. 15-16, 18-18 og pludselig for første gang GOG foran 19-18. Det blev 22-20. Kunne det virkelig passe: GOG på vej ud i Europa? De to portugisiske dommere var kommet på hårdt arbejde.

Der var udvisninger. Der var mange flotte mål og nu var det GOG, der kom lettest til målene. 24-22, 25-22 og 26-22 med 10 minutter tilbage af kampen. Selv et rødt kort til Mark Strandgaard for en ureglementeret tackling kunne ikke ryste GOG.

Selv om Alingås HK kom på 26-28 bevarede GOG roen. De mange tilskuere i arenaen stod op og klappede i den sidste halvdel af halvlegen.

Med fire minutter igen 29-26. Det blev 30-26 og så sluttede den spændende kamp 33-27. Det var lige den sejr, som Jakob Larsens tropper kunne bruge for at komme videre ud i Europa.

Landsholdets målmand Frank Mikkelsen startede igen inde og spillede en fin kamp.

LÆS: Se billeder: Første point til GOG

Tilfreds træner
Efter den medrivende kamp talte Sermitsiaq.AG med en meget glad GOG-træner. Jakob Larsen:
-Det var en utrolig vigtig sejr både for drengene, for klubben og for mig personligt. Det er jo en barndomsdrøm for enhver, der spiller håndbold at komme til at spille internationale kampe.

-Vi må ikke glemme, at vi har fem skadede spiller. De tre er fra A-kæden, så der er nogle unge og uprøvede kræfter, der er kommet ind og gør det godt. Jakob Larsen fortsætter:

-Jeg har selvfølgelig en plan, som jeg i store træk følger. Ved, hvornår de bærende kræfter skal aflastes og ved også, hvornår det er tiden for eksempel at skifte målmand.

- Er i dag så så heldig, da vores tredje målmand Mathias Mosel kommer ind i stedet for Frank Mikkelsen i vel fem minutter, at han lige disker op med to helt kampafgørende redninger.

- Det kræver også mod. For der er jo ingen garanti for, at en sådan udskiftning går godt, så det er også lidt af en mavefornemmelse og selvfølgelig handler det også om at improvisere slutter Jakob Larsen.

LÆS: Se billeder: GOG topper slutspilspulje

Alingås HK
Det svenske mandskab, som GOG over to kampe besejrede er et rigtig godt mandskab. De fører den bedste svenske rækker og spiller som GOG hurtigt og friskt. Deres bedste spiller Jesper Konradsson med 27 A-landskampe er kun en underskrift fra at skifte til Skjern Håndbold.

Svenskerne har noget så sjældent, som en kvindelig assistenttræner. Det er danske Karen Brødsgaard, som mange husker for det danske damelandshold. Karen Brødsgaard var blandt andet med til at vinde to OL-guldmedaljer.

LÆS: Se billeder: GOG i semifinalen

Lodtrækning til gruppespillet
Lodtrækningen til gruppespillet i EHF Cup finder sted 1. december. Der kommer fire klubber i hver pulje. Der spilles både ud og hjemme.

Kampene afvikles i februar og marts. GOG skal nu ud og finde omkring en million, som det sandsynligvis kommer til at koste klubben at være med. Selvfølgelig afhængig af, hvor langt ud i Europa klubben skal.