Pan Am: Grønland får håndboldlektion af Argentina

Det grønlandske herrelandshold tabte med 22-mål til Argentina i semfinalen ved de Pan Amerikanske Mesterskaber. Grønland spiller bronzekamp mod Chile søndag. Se billeder

Det blev til en 22-målsnederlag til de grønlandske herrer i kampen mod Argentina - Leiff Josefsen

Håndboldherrerne fik lørdag aften smagt på håndbold i international klasse i semifinalen ved de Pan Amerikanske Mesterskaber, der i disse dage afvikles i Nuuk.

Landstræner Ingi Olsen startede kampen med den stærkeste opstilling, og det startede fint for Grønland, hvor holdet førte med 2-0 i starten af kampen. Men så fik den vigtige mand på forsvaret og angrebet, stregspiller Andreas Lorentzen, direkte rødt kort efter en forsvarssituation i kampens begyndelse.

Fejl straffet af argentinerne

Det blev starten på nedturen for landsholdet.

De grønlandske spillere begik masser af tekniske fejl, som blev straffet konsekvent af de veloplagte spillere fra Argentina.

Pausestillingen var 8-17 til udeholdet, og den tendens fortsatte i anden halvleg.

Bronzekamp mod Chile

Som anden halvleg skred frem, sendte Ingi Olsen andenkæden på banen. Men her fortsatte de argentinske spillere det sprudlende spil.

Det endte med et 17-39-nederlag til de grønlandske herrelandshold. Resultatet betyder, at Grønland møder Chile i bronzekampen søndag. Herrelandsholdet skal vinde kampen, hvis holdet skal kvalificere sig til verdensmesterskaberne, der spilles i Danmark og Tyskland næste år.

I finalen spiller Brasilien og Argentina.